Minister Elke Van den Brandt en MIVB-CEO Brieuc de Meeûs poseren voor de TNG
Radio 2

MIVB stelt nieuwe generatie trams voor: "Ik wil er meteen mee beginnen rijden"

In Haren is de TNG, de Tram New Generation, voorgesteld. De MIVB koopt 90 van deze nieuwe tramstellen aan. Ze zijn moderner, ruimer en toegankelijker dan de vorige generaties. De nieuwe trams zullen op bestaande en op nieuwe lijnen worden ingezet.

De MIVB investeert volop in nieuwe trams en nieuwe tramlijnen. Vandaag is de eerste tram van de nieuwe generatie voorgesteld in de stelplaats van Haren. "De TNG zal een reeks oudere tramstellen vervangen. Hij zal ook ingezet worden op nieuwe lijnen", weet Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). "Vanaf nu wordt er om de twee weken een exemplaar van de TNG geleverd door de firma Alstom uit Wenen. Het grote verschil met de vorige reeksen is dat deze trams veel beter toegankelijk zijn voor mensen met een kinderkoets, een rolstoel of een fiets", zegt de minister. 

De bestuurderspost van de TNG
Radio 2

Testritje

De CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs, mocht onder begeleiding van een echte trambestuurder een korte proefrit maken op het testspoor van de MIVB-stelplaats in Haren. "Het is een mooie machine, die heel snel kan accelereren en remmen. Je voelt dat de tram boordevol nieuwe technologie zit", vertelt hij enthousiast. Ook trambestuurder Alev is in de wolken. "Ik wil er meteen mee beginnen rijden. De tram laat zich eenvoudig bedienen. Het verschil met de vorige generaties is zeer groot", zegt ze.

Meest gelezen