Scholenactie "Oog voor Lekkers" biedt 250.000 leerlingen gezonde tussendoortjes 

De actie "Oog voor Lekkers" biedt dit jaar aan 250.000 leerlingen gezonde tussendoortjes. Met deze actie willen de organisatoren leerlingen uit het basisonderwijs gezonde eetgewoonten aanleren. Minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits (CD&V) gaf vandaag de aftrap van de actie in basisschool Klimop in Oostkamp in West-Vlaanderen.  Dit schooljaar telt de actie ruim 1.200 deelnemende scholen.

"Oog voor Lekkers" is een scholencampagne die kinderen uit het basisonderwijs de smaak van gezonde voeding wil bijbrengen. Gedurende 10 weken krijgen kinderen op school gratis fruit, groenten en melk aangeboden. In lagere scholen waar meer kwetsbare kinderen zitten en in het buitengewoon onderwijs loopt de actie 20 weken. 

"We willen zoveel mogelijk kinderen bereiken met gezonde voeding", zegt minister Crevits. "Zeker op plaatsen waar kwetsbare kinderen zitten, die thuis soms minder in contact komen met gezonde voeding, kan dit een verschil maken. Jong geleerd is oud gedaan, dus we willen kinderen aanleren hoe belangrijk gezonde voeding is."

Van de boer tot bij de kinderen

Voor de aftrap van de actie maakte minister Crevits samen met de leerlingen van basisschool Klimop in het West-Vlaamse Oostkamp groenten- en fruitbrochettes. "Ik vind het als minister van Landbouw ook belangrijk dat op die manier de verse producten van bij onze boeren tot bij de kinderen geraken", legt ze uit. "Steeds meer scholen zijn dan ook bezig met gezonde en duurzame voedingskeuzes."

Scholen kunnen zich nog tot en met 31 oktober inschrijven voor de actie. Momenteel staat de teller voor dit schooljaar al op meer dan 1.200 deelnemende scholen. De actie bereikt zo in totaal al 250.000 leerlingen.

Meest gelezen