Leerlingen van het Biotechnicum in Bocholt

Twee Limburgse scholen krijgen een groene vlag en mogen zich "eco-scholen" noemen

Basisschool Don Bosco Gerdingen uit Bree en Biotechnicum uit Bocholt halen al voor de zevende keer de Groene Vlag binnen. Scholen die zo'n vlag halen zijn voortrekkers op het vlak van duurzaamheid en mogen zich drie jaar lang eco-school noemen.

De afgelopen coronaschooljaren hebben 22 scholen zo’n vlag behaald. Vlaamse scholen die de Groene Vlag behalen, mogen zich gedurende drie schooljaren "Eco-School" noemen. Andere Europese milieukwaliteitslabels zijn onder meer de Blauwe Vlag voor stranden en jachthavens en de Groene Sleutel voor toeristische verblijfsaccommodaties.

Don Bosco Gerdingen blinkt uit door haar MOS-raad, een groep geëngageerde leerlingen die er met de steun van ouders, leerkrachten en directie in slaagt om de hele school en buurtorganisaties te betrekken bij hun acties.  (Lees verder onder de foto)

Leerlingen van Don Bosco Gerdingen in Bree

Ook in Biotechnicum in Bocholt wordt veel belang gehecht aan leerlingenparticipatie. De leerlingen leren er onder andere hoe duurzaamheidsthema’s met elkaar en andere thema’s verbonden zijn. Maar de kers op de taart is ‘Atalanta', het vergroeningsproject waarmee de school samen met basisschool De Driehoek een ecologische tuin creëerde die vlinders en andere dieren aantrekt.

De twee scholen uit Bree en Bocholt halen al voor de 7de keer de Groene Vlag.

Meest gelezen