Foto Kurt

Twee verdachten van agressie op Manchester City-fan uit Ninove blijven nog zeker een maand in de cel

De twee  supporters van Club Brugge die vorige week door de onderzoeksrechter zijn aangehouden na agressie tegen een Manchester City-supporter uit Ninove, moeten nog zeker een maand in de cel blijven. Dat heeft de raadkamer beslist. Het gaat om een man die de voetbalsjaal van het slachtoffer afpakte en om een andere die een klap uitdeelde. 

Twee verdachten van agressie tegen een fan van Manchester City blijven nog zeker een maand in de cel. Dat heeft de raadkamer beslist. De feiten dateren van vorige week dinsdagavond. Toen werd een man uit Ninove aangevallen  op de parking van Drongen, langs de E40. Het slachtoffer was er gestopt om eten te halen na afloop van de Europese wedstrijd tussen Manchester City en Club Brugge.  Het slachtoffer supportert voor de Engelse club. In Drongen werd de voetbalsjaal van de man afgenomen door supporters van Brugge, er ontstond tumult en er werd een zware klap uitgedeeld. De man raakte gewond aan het hoofd.  

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en brachten het slachtoffer naar het ziekenhuis. De man verkeerde een tijd in levensgevaar. Intussen wordt hij niet meer beademd, maar hij zou wel hersenschade hebben opgelopen.

Aanhouding met een maand verlengd

De politie pakte die bewuste dinsdagnacht al vijf personen op. Drie van hen zijn in verdenking gesteld voor schuldig verzuim, maar werden vrijgelaten onder voorwaarden. De man die de klap uitdeelde en de man die de sjaal afnam, werden aangehouden door de onderzoeksrechter. Die aanhouding is nu met een maand verlengd. Dat bevestigt Jana Allard, de advocate van één van de verdachten. 

Meest gelezen