Radio 2

52-jarige vrouw uit Zellik door echtgenoot vermoord omdat ze hem zou verlaten

In Zellik is een vrouw van 52 jaar doodgestoken door haar 68-jarige man. Volgens een buur wou Rachida haar echtgenoot na een huwelijk van elf jaar verlaten. De vrouw zou op het punt hebben gestaan om te vertrekken, toen de stoppen bij haar man doorsloegen. 

"Vrijdagavond 15 oktober heeft de buurman de politie gebeld omdat een vrouw op een terras om hulp aan het roepen was", vertelt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. "Toen de politie ter plaatse was troffen ze een vrouw van 52 jaar aan met een messteek in het hart en een zwaar gehavend gezicht. De hulpdiensten hebben tevergeefs nog geprobeerd om de vrouw te reanimeren, maar zij is overleden." 

Aangehouden

Na onderzoek werd de 68-jarige echtgenoot van Rachida opgepakt. "Die man is intussen door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld en aangehouden. Donderdag is de man voor de raadkamer verschenen en die heeft de aanhouding bevestigd', besluit Vercarre van het parket. 

De man had in het verleden er al eens mee gedreigd haar te vermoorden, mocht ze hem verlaten

Buurman

Over het motief van de 68-jarige echtgenoot kon het parket niets kwijt, maar volgens buren van het koppel wou Rachida haar man verlaten. "In het begin liep alles goed", zegt een buurman. "Maar na een tijdje begonnen de problemen, er was vaak ruzie. De man had in het verleden er zelfs mee gedreigd dat als ze hem zou verlaten, dat niet levend zou gebeuren." Uit een buurtonderzoek zou blijken dat het slachtoffer die dag nog aan een andere buur had verteld dat ze haar man wou verlaten." 

Meest gelezen