Bart Vandenbroucke

Piepkleine voetbalploeg uit Sint-Eloois-winkel ontvangt het grote Racing Genk: “Uitslag niet zo belangrijk, wordt sowieso feest”

Amateurploeg Winkel Sport bereidt zich volop voor op de match van hun leven. Woensdag spelen ze in de zestiende finales van de beker van België, de Croky Cup, tegen Racing Genk. Omdat er veel meer supporters naar Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) zullen komen dan ze gewoon zijn, vraagt het een enorme voorbereiding van de club.

Het wordt een match van David tegen Goliath, maar de ploeg ziet het als een groot geschenk. “Voor onze spelers én onze gemeente”, zegt sportief manager Patrick Rotsaert. “Het is veel werk, maar we zijn er niet nerveus voor. We wilden absoluut deze match hier organiseren. Want als we in Genk zouden spelen, dan moeten onze eigen supporters twee uur op de bus zitten om dan nog eens na de verwachte nederlaag weer naar huis te moeten. Nu zal het hier een groot feest zijn dat we ons nog lang zullen herinneren.”

Er zijn al 2.000 tickets verkocht. “We hebben maar 300 zitplaatsen, maar wel een maximumcapaciteit van 2.200. Het is afwachten hoeveel Genksupporters nog naar hier zullen komen”, zegt Rotsaert.

Om de bekerwinnaar van vorig seizoen op een deftige manier te kunnen ontvangen was er veel voorbereiding nodig. “We hebben 50 medewerkers die alles regelen voor die match. Zo is bijvoorbeeld de volledige accommodatie van onze kleedkamers voor hen, want zij komen met een staf van 35 personen. Onze kleedkamer wordt dan de receptieruimte waar zelfs speciaal douchecellen zijn geïnstalleerd. Ook rond het terrein hebben we extra toiletten en drank- en eetstandjes voorzien”, legt Rotsaert uit.

Geheim wapen

De amateurploeg vindt de uitslag niet zo belangrijk. “We gaan uit van een nederlaag, maar we hopen natuurlijk dat we niet verliezen met dubbele cijfers. Maar we hebben vertrouwen in onze ploeg. En je weet het natuurlijk nooit, want Racing Genk heeft een moeilijke periode. Maar het blijft een zeer goede ploeg met topspelers. Wat misschien een voordeel kan zijn is ons kunstgras. Geen enkele ploeg uit de hoogste klasse speelt daar graag op, maar goed, dat zal ons maximum 5 procent voordeel opleveren”, glimlacht Rotsaert.

Meest gelezen