Pexels - Helena Lopes

Dierenvoedselbank Turnhout start opnieuw op dankzij giften

Twee weken geleden kondigde de dierenvoedselbank in Turnhout aan dat ze ermee moesten stoppen omdat de kosten te hoog opliepen.  Vandaag is er goed nieuws want er zijn genoeg sponsors gevonden, die financieel willen helpen of elke week dierenvoeding willen geven. Zo kan de dierenvoedselbank in Turnhout overmorgen terug open. De organisatie hoopt wel dat het stadsbestuur mee voor een blijvende oplossing zorgt.
 

De voedselbank voor dieren, een privé-initiatief, startte in het voorjaar. Elke week kwamen gemiddeld 21 gezinnen langs om voedsel te halen voor zo'n 50 tot 60 huisdieren maar de kosten daarvoor liepen te hoog op. Twee weken geleden gooiden de intiatiefnemers, de vzw S.M.I.T en oppositiepartij T.I.M de handdoek in de ring. Ze keken naar het stadsbestuur om bij te springen, maar die hulp komt er voorlopig niet.

Er zijn nu wel enkele andere reddende engelen opgedaagd. "Dankzij de aandacht in de media wil een kennel uit Kasterlee een jaar lang voor het nodige voedsel zorgen. Ook plaatselijke dierenvoedingszaken springen bij", vertelt Luc Debondt van de vzw S.M.I.T. "We kunnen nu een jaar verder. Jammer dat het stadsbestuur niet wilde helpen maar we blijven hopen dat de stad mee wil zorgen voor een structurele oplossing." 

De dierenvoedselbank aan de Kwakkelstraat 67-69 in Turnhout is elke donderdagnamiddag open.

Meest gelezen