Flyers in 3.000 bussen in de hoop om moord op zorgjuf Mieke uit Noorderwijk op te lossen

De moord op zorgjuf Mieke Verlinden uit Noorderwijk bij Herentals is een jaar na de feiten nog altijd niet opgelost. De vrouw werd op klaarlichte dag thuis met 101 messteken om het leven gebracht. Het parket verspreidt nu een flyer in 3.000 brievenbussen in de ruime omgeving van de woning van het slachtoffer. Zo hopen de speurders toch nog waardevolle tips te krijgen. Daarvoor wordt ook een speciaal gsm-nummer gebruikt.

Mieke Verlinden (59) is op 10 november vorig jaar thuis in Noorderwijk om het leven gebracht. De zorgjuf van basisschool 't Klavertje kreeg 101 messteken. Uit het onderzoek bleek dat de dader een man was en opvallende schoenen droeg. Een doorbraak is er nog altijd niet. De politie heeft wel DNA-materiaal van de dader die zich heeft verwond bij de feiten.
 

We geven niet op om de moord op te lossen
Kristof Aerts, woordvoerder parket

De flyers worden vanaf vandaag verspreid. Op het papier staat ook een uniek gsm-nummer. "Via dit nummer 0474 79 14 09 kunnen mensen met tips de speurders rechtstreeks contacteren", vertelt Kristof Aerts van het parket. "Dat is heel laagdrempelig en trekt mensen mogelijk over de streep om toch iets te vertellen. Misschien kent iemand de dader wel of hebben mensen iets opgevangen wat het onderzoek zou kunnen helpen. Nu zaterdag tussen 10u en 16u zijn ook enkele speurders aanwezig in de pastorij van Noorderwijk. Wie meer weet over de zaak, kan ook daar terecht. We geven niet op om de moord op te lossen." Er is eerder ook al een uitvoerig DNA-onderzoek gevoerd bij 435 mannen maar zonder resultaat.
 

Meest gelezen