archief VRT

Ook Eeklo voert opnieuw mondmaskerplicht in: "De besmettingscijfers zijn te hoog"

In Eeklo, in het Meetjesland, gelden vanaf vandaag opnieuw strengere coronamaatregelen omdat de besmettingscijfers er stijgen. Zo is er onder meer opnieuw mondmaskerplicht in de stadsgebouwen en voor alle indoorevenementen. 

Burgemeester Luc Vandevelde(SMS) van Eeklo zag de besmettingscijfers in zijn stad stijgen en wilde het Overlegcomité dat aanvankelijk gepland was op vrijdag niet afwachten. Hij kondigt nu al  enkele maatregelen aan. "Het stadspersoneel gaat weer telewerken, maar de dienstverlening voor de inwoners blijft gegarandeerd", zegt hij. 

Mondmaskerplicht in alle stadsgebouwen

Naast het telewerken voor het stadspersoneel, wordt het dragen van een mondmasker ook verplicht in alle stadsgebouwen. " Iedereen die er aanwezig is en zich verplaatst, moet een mondmasker op hebben, als ze neerzitten, mag het mondmasker af.  In sportruimtes is het mondmasker enkel verplicht als mensen zich van een sportveld naar de kleedkamer begeven of omgekeerd", zegt de burgemeester nog.  Ook in het cultuurcentrum geldt er vanaf vandaag een mondmaskerplicht, een covid safety ticket is er niet nodig. 

Advies en wachten op overlegcomité

Het stadsbestuur adviseert ook sterk het mondmasker in winkels en in horecazaken te dragen. Eeklo telde vorige week 52 besmettingen. De stad wil met de maatregelen een grote uitbraak vermijden. 

Eerder nam ook gemeente Brakel al soortgelijke verscherpte maatregelen. Deze namiddag zitten de verschillende regeringen van ons land samen in het overlegcomité om te kijken of er een algemene verstrenging komt. 

Meest gelezen