Hansons Auctioneers/Cover Images

Politie neemt 9.500 namaakspullen in beslag op Oktoberfoor in Oostende, waaronder valse kaarten van Pokémon en Fortnite

Op de Oktoberfoor in Oostende heeft de politie heel wat namaakartikelen gevonden. De agenten namen maar liefst 9.500 namaakgoederen in beslag. Hoofdtelefoons en pluchen beren en duizenden namaakkaarten van Fortnite en Pokémon.

De politie van Oostende controleert altijd verschillende kermiskramen op de Oktoberfoor. Die controles gebeuren samen met de Federale Overheidsdienst Economie. Bij vijf kramen lag het vol namaakproducten. De politie heeft maar liefst 9.500 namaakgoederen in beslag genomen. De uitbaters konden van de producten geen factuur voorleggen.

Pokémonkaarten zijn nog altijd erg populair op de speelplaats. De Overheidsdienst Economie had de voorbije maanden al veel klachten gekregen over valse kaarten in omloop. Het parket onderzoekt dit nu verder.  

Meest gelezen