Nieuw circulatieplan en parkeertarief moeten binnenstad Diest voor iedereen veiliger maken

De stad Diest voert op 1 november een nieuw circulatieplan in voor het autoverkeer in de binnenstad. Op dezelfde dag wordt ook een nieuw parkeertarief van kracht. Allemaal met één doel: verplaatsingen in het stadscentrum voor iedereen veiliger maken.

Het wordt opletten als je met de auto naar Diest gaat. Vanaf 1 november geldt er in de binnenstad een nieuw circulatieplan. Daarvoor wordt onder andere de rijrichting van enkele straten omgekeerd.  Korte in- en uitrijroutes maken het niet langer mogelijk om met de auto de hele stad te doorkruisen. 

Tegelijk wordt ook het parkeertarief aangepast. In de hele stad geldt vanaf 1 november hetzelfde tarief: één euro per uur, met een maximale parkeerduur van drie uren. "Met deze maatregel voorkomen we dat mensen voortdurend op zoek gaan naar een plaatsje in een goedkopere zone. Dat zoekverkeer elimineren we dus", aldus burgemeester Christophe de Graef (Open Diest). 

Veilig voor iedereen

"Het nieuwe circulatieplan moet de binnenstad veiliger maken voor iedereen", stelt de burgemeester. "We maken de binnenstad niet autovrij of  verkeersluw. Maar we willen wel minder autobewegingen, zoals dat zoeken naar een parkeerplaats. Dat maakt het voor iedereen veiliger, ook voor de voetgangers, de fietsers en het openbaar vervoer", aldus nog burgemeester de Graef. 

Meest gelezen