Politiezone Brussel hoofdstad - Elsene

Politiehond Nixon ontdekt toevallig drugs in parkeergarage in Elsene

Tijdens een patrouille in de Brusselse gemeente Elsene heeft een politiehond voor een drugsvangst gezorgd. De cocaïne en marihuana zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Tijdens een patrouille in de Matongewijk gingen twee inspecteurs samen met drugshond Nixon een parkeergarage aan de Waversesteenweg binnen. Dat bleek een goeie zet, want Nixon bracht hen in de garage op het spoor van een in bruin papier gewikkeld pakje. 

Op twee meter hoogte

"Het pakje zat verborgen achter wat afval in de buurt van de technische ruimte. Er zat een blok cocaïne in van 290 gram", preciseert Ilse Van de keere van de Brusselse politie.  Bijkomend snuffelwerk van Nixon leverde wat later nog een vangst op. "Het team ging verder op zoek naar drugs en trof een zak met 438 gram marihuana aan, verdeeld in 19 zakjes. Die zat verborgen tussen het metalen luik en de muur, op een hoogte van twee meter", weet Van de keere. 

Alle drugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.  Van de dealers is er, voor zover bekend, nog geen spoor. 

Meest gelezen