Gent belooft nog dit jaar herstellingen aan grootste skatepark van het land: "Aannemer draait op voor de kosten"

Het skatepark aan de Blaarmeersen in Gent gaat binnenkort opnieuw in de steigers. Dat hebben de sportdienst van de stad Gent en Farys beslist na een overleg met de aannemer en de ontwerper van het park. De herstellingen moeten er nog voor het einde van het jaar opzitten. Aangezien het park nog niet volledig is opgeleverd, zijn de kosten niet voor de stad Gent. 

De toestand van het skatepark aan de Blaarmeersen in Gent is er de voorbije maanden snel op achteruit gegaan. Opmerkelijk, aangezien het park nog maar een dik jaar oud is en in het voorjaar ook al herstellingen nodig had. Het park is het op 2 na grootste van Europa en trekt meer volk dan initieel verwacht. De vorige herstellingen waren nodig omdat er scheurtjes en oneffenheden in het beton opdoken. Dat lag niet enkel aan het intensieve gebruik, maar ook aan de materiaalkeuze.

Stad betaalt niet voor herstellingen

Enkele maanden na de herstellingen verschijnen er opnieuw scheurtjes in het park. Het stadsbestuur benadrukte enkele weken terug nog dat het skatepark veilig en bruikbaar is, maar zet het park nu opnieuw in de steigers. Aangezien het nog niet volledig is opgeleverd, zijn de kosten niet voor de stad Gent. 

De herstellingen gebeuren nog voor het einde van dit jaar

schepen Sofie Bracke (Open VLD)

“Er zijn geen structurele problemen met het beton, maar alle openstaande herstellingen worden aangepakt”, schrijft schepen van Sport Sofie Bracke (Open VLD) op sociale media.

Meest gelezen