Twee twintigers krijgen 2 jaar cel voor caféruzie met dodelijke afloop in Bocholt

Twee twintigers zijn veroordeeld voor de dood van een dertiger tijdens een uit de hand gelopen caféruzie in Bocholt op nieuwjaarsdag 2019. Ze kregen elk twee jaar cel met uitstel en ze moeten de nabestaanden van het slachtoffer een schadevergoeding van zo'n half miljoen euro betalen. 

Aan het feestje van oud naar nieuw in café Bij Jentje in Kaulille (Bocholt) kwam op 1 januari 2019 een abrupt einde. Enkele feestvierders kregen ruzie over voetbal en de geaardheid van de broer van een van de mannen. De 39-jarige Tom Schouteden gaf een van de jongere cafégasten een klap. Die twintiger voelde zich gekrenkt en lokte enkele uren laten de man naar buiten, samen met een kameraad. De ruzie escaleerde en er vielen klappen. Schouteden viel daarbij met zijn hoofd op een stoeprand. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed enkele uren later aan de gevolgen van een schedelbreuk. Hij liet 2 kinderen na.

Weggevlucht

Twee ruziemakers zijn nu veroordeeld tot 2 jaar met uitstel. Volgens de rechter gaat het om zwaarwichtige feiten, ook omdat de 2 weggevlucht zijn na het voorval, terwijl het slachtoffer dringende medische hulp nodig had. Ze moeten nu net geen 552.000 euro betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer. Want volgens de rechtbank is dat het bedrag dat Schouteden tot aan zijn pensioen in 2046 minstens had kunnen verdienen, vermeerderd met de begrafeniskosten en de morele schadevergoedingen.

Meest gelezen