Wemmel verplicht Covid Safe Ticket voor indoor activiteiten vanaf 100 personen

In Wemmel zullen organisatoren van evenementen die binnen doorgaan en waarop meer dan 100 mensen aanwezig zijn verplicht een Covid Safe Ticket moeten vragen aan de bezoekers. Dat staat in een nieuw burgemeestersbesluit. In Vlaanderen is dat in principe pas verplicht vanaf 500 personen.

"Vanaf nu is het verplicht om elk evenement dat je organiseert vooraf te melden aan de gemeente", legt burgemeester Walter Vansteenkiste (LB Wemmel) uit. Vansteenkiste neemt het burgemeestersbesluit om het stijgende aantal coronabesmettingen te proberen terugdringen. "Op die manier kunnen onze diensten onderzoeken of er een Covid Safe Ticket moet worden ingezet of niet. En of er eventueel andere maatregelen nodig zijn, zoals een mondmaskerplicht. Vanaf 100 mensen in een binnenruimte zal het Covid Safe Ticket sowieso gevraagd worden."

Horecazaken mogen zelf kiezen

Wemmelse café's en restaurants worden niet verplicht om een coronapas te vragen aan hun klanten. "Maar ze mogen dat zeker doen. Horecazaken die dat graag willen, kunnen contact met ons opnemen en zullen we daarbij ook ondersteunen. We zullen dan aan onze politiediensten laten weten welke zaken met een Covid Safe Ticket willen werken", vertelt Vansteenkiste. Volgens de burgemeester maken sommige horeca-uitbaters zich zorgen over de extra Brusselaars die ze de laatste tijd over de vloer krijgen. "In Brussel ligt de vaccinatiegraad nog lager en is het Covid Safe Ticket wél verplicht op café of restaurant. We hebben sindsdien de indruk dat sommige mensen daarom graag naar Wemmel afzakken om uit te gaan."

Meest gelezen