Ziekenhuizen van Genk, Maaseik en Hasselt zien op enkele dagen aantal covidpatiënten verdubbelen

De ziekenhuizen van Genk, Maaseik en Hasselt merken dat het aantal covidpatiënten sinds vorige week vrijdag verdubbeld is. Momenteel liggen er in totaal nu 59 covidpatiënten in de Limburgse ziekenhuizen. 40 procent daarvan liggen in de ziekenhuizen van Genk en Maaseik.

De ziekenhuizen in Genk en Maaseik merken een stijging van de opnames van covidpatiënten. "De situatie is niet goed bij ons", zegt Jurgen Ritzen van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). “We hebben momenteel in het ziekenhuis 26 coronapatiënten en dat is bijna een verdubbeling van de situatie van vorige week vrijdag. Dus we maken ons wel grote zorgen over de hele snelle stijging van de cijfers. We zien dat de mensen die nu in het ziekenhuis belanden vooral ouderen zijn die ook nog andere aandoeningen hebben. En we zien ook dat de patiënten die op de intensieve afdeling terechtkomen, vooral mensen zijn die niet gevaccineerd zijn.”

Ook in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt is het aantal covidpatiënten in enkele dagen verdubbeld, van 4 naar 8. 

Aantal besmettingen stijgen

Het aantal mensen dat met COVID besmet is, stijgt ook in Limburg momenteel pijlsnel. De afgelopen twee weken werden er ruim 3.000 besmettingen geteld, 180 procent meer dan de twee weken ervoor.  Volgens de cijfers van Sciensano is Oudsbergen momenteel de gemeente met de hoogste besmettingsgraad voor de twee voorbije weken in het hele land.

Spoedafdeling in Heusden-Zolder weer normaal

Er is ook positief coronanieuws want de spoedafdeling van het ziekenhuis van Heusden-Zolder werkt weer normaal. Het afgelopen weekend moesten enkele ziekenwagens naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt afgeleid worden, omdat er niet genoeg personeel beschikbaar was. Maar intussen kan een deel van het personeel dat in quarantaine zat opnieuw aan het werk en draait de spoeddienst met een normale bezetting.

Meest gelezen