Bashir Abdi samen met enkele leerlingen van het Gentse Sint-Barbaracollege.

Bashir Abdi als held onthaald op schoolveldloop in Gent: "Ik heb handtekening op mijn hoofd laten zetten"

Marathonloper Bashir Abdi is deze voormiddag afgezakt naar de jaarlijkse schoolveldloop van het Sint-Barbaracollege. Meer dan 800 leerlingen liepen daar samen met hun leerkrachten rondjes rond de Gentse Blaarmeersen om geld in te zamelen voor ‘Sportaround’, de vzw van Abdi en zijn boezemvriend Bert Misplon. 

In augustus haalde hij nog brons op de Olympische Spelen, nu is hij ook de snelste Europeaan op de marathon: Bashir Abdi heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. En al zeker niet in Gent, zijn thuishaven en de stad waar het op sportief vlak allemaal begon voor de marathonloper. 

Dat hij deze middag iets later arriveerde dan gepland, werd hem dan ook door niemand kwalijk genomen. Integendeel: honderden leerlingen stonden te popelen om hem te ontmoeten. 

Meest gelezen