CLB Limburg test kleuters niet meer: "Kleuters zijn vaak niet positief en testcentra zijn overbevraagd"

Sinds vrijdag moet het CLB Limburg kiezen welke kinderen ze eerst testen, omdat de testcentra op hun limieten botsen. "We focussen op het basisonderwijs, maar de kleuters laten we met rust", zegt Bea Meertens van het Vrij CLB Limburg.

"In het basisonderwijs kijken we school per school hoe we moeten testen", zegt Bea Meertens van het Vrij CLB Limburg. "Als er in het kleuteronderwijs een juf ziek is, blijven de kleuters thuis, maar er worden geen hele klassen meer getest. Ze zijn vaak ook niet positief en op die manier kunnen we het aantal testen toch verminderen."

Ventilatie en mondmaskers

De onderwijspartners zitten op dit moment samen om eventueel extra maatregelen vast te leggen. Maar het CLB Limburg wil vooral meer ventilatie: "Als we vooral kunnen inzetten op ventilatie en mondmaskers, dan is er minder viruscirculatie en zullen we ook minder moeten testen, dus dat is een dubbele winst."

Meest gelezen