Basic Fit

Fitnessketen Basic Fit moet 's nachts sluiten: "Zonder personeel kunnen we Covid Safe Ticket niet controleren"

Fitnessketen Basic Fit moet vanaf 1 november 's nachts sluiten. Door de nieuwe verplichting om klanten te controleren op het Covid Safe Ticket, moeten zo'n 100 clubs in Vlaanderen en Brussel 's nachts dicht. In Vlaams-Brabant gaat het om vestigingen in Diest, Leuven, Aarschot, Vilvoorde, Kampenhout en Zemst. "'s Nachts hebben we geen personeel om de klanten te controleren, maar gebeurt alles automatisch, en dus kunnen we niet anders dan voorlopig te sluiten", zegt woordvoerder Kevin Ayeni. 

Gisteren besliste het overlegcomité dat fitnesscentra een Covid Safe Ticket moeten vragen aan de ingang van de club. Enig probleem voor fitnessketen Basic Fit: zij hebben in Vlaams-Brabant zeven clubs die ook 's nachts open zijn, zonder personeel. Het CST controleren is dus niet mogelijk, en dus moeten de vestigingen in Diest, Aarschot, Vilvoorde, Kampenhout, Zemst en twee in Leuven vanaf 1 november om 22u30 dicht. Woordvoerder van Basic Fit Kevin Ayeni: "Onze leden moeten op voorhand een reservatie maken in ons systeem. Dan kunnen ze aan de poort hun reservatie scannen en krijgen ze toegang tot de club. Alles is 's nachts geautomatiseerd." 

En dus is er geen personeel om het Covid Safe Ticket te controleren. "Voorlopig krijgen onze 24/7 clubs reguliere sluitingsuren. Ze zullen dan om 22u30 sluiten. Intussen zouden we graag een oplossing vinden met de regering zodat we het Covid Safe Ticket automatisch kunnen controleren. Zodat onze klanten toch nog de kans krijgen om 's nachts na of net voor het werk te sporten."

Vanaf 5 uur 's ochtends wordt het weer druk in de clubs, voor de mensen die graag voor het werk sporten willen we snel een oplossing vinden 

Kevin Ayeni, woordvoerder Basic Fit

Die nachtelijke openingsuren zijn namelijk erg populair bij de sporters van Basic Fit, vervolgt Ayeni. "We hebben 100 clubs die 24/7 open zijn en er zijn heel wat mensen die daar gebruik van maken. De populairste uren zijn om middernacht of heel vroeg 's ochtends. Veel klanten komen graag nog voor hun werk sporten. Tussen één en vier uur 's nachts is het heel kalm, maar vanaf 5 uur begint dat terug op gang te komen. Voor die mensen hopen we snel een oplossing te vinden."

In Brussel zijn de clubs al langer 's nachts gesloten omdat daar het Covid Safe Ticket al eerder verplicht werd. 

Meest gelezen