Fitnessuitbater uit Edegem verrast over invoering coronapas: "Zwaar geïnvesteerd in ventilatie en CO2-meters"

Een fitnessuitbater uit Edegem reageert verrast op de nieuwe coronamaatregelen. Vanaf maandag 1 november moet je een Covid Safe Ticket tonen voor je de fitness in mag. Ook moet het personeel er mondmaskers dragen. "De fitnesscentra hebben massaal ingezet op een goede ventilatie, waarom nu dan weer die verstrenging?", vraagt hij zich af op Radio 2 Antwerpen.

Vanaf maandag 1 november moet je als je naar de fitness wil, een coronapas tonen. Dat is een van de nieuwe maatregelen die het Overlegcomité gisterenavond besliste. De uitbater van Fitopia in Edegem, Erik Defillet, reageert verrast. "Men is al maanden aan het hameren op het belang van een goede ventilatie. We zijn ook verplicht geweest om CO2-meters te installeren. Die zijn aanwezig en getest. Ik begrijp niet waarom deze maatregelen dan genomen worden."

"Ik lees bovendien dat er massaal getest wordt in de lagere scholen, waarom de fitnesscentra dan viseren?" , zegt Defillet.

10% van ons cliënteel zal wegblijven, terwijl we extra personeel moeten inzetten

Erik Defillet, fitnessuitbater in Edegem

"Het risico op besmetting is hier minimaal, net door die goede ventilatie. Fitness is bovendien een individuele sport. Mensen sporten op afstand van elkaar, het is geen groepssport. Er zijn erg weinig risicocontacten. Mensen komen hier om aan hun gezondheid te werken. Het lijkt mij dan ook niet verstandig om de drempel te verhogen", zegt Defillet.

"5 à 10 % van ons cliënteel gaat waarschijnlijk wegblijven. Aan de andere kant kost het ons weer extra personeel, terwijl we nog maar aan het rechtkrabbelen zijn van de vorige golf", reageert de verbaasde fitnessuitbater.

Meest gelezen