Google Streetview

Gevaarlijk kruispunt in Tielt-Winge wordt sneller aangepakt

Het kruispunt van de Aarschotsesteenweg met de Kasteeldreef en de Roeselberg in Tielt-Winge wordt binnenkort versneld veiliger gemaakt. Dat laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten. Het kruispunt is een zogenoemd "zwart punt" waar in het verleden regelmatig ongevallen zijn gebeurd. Onlangs nog overleed een vrouw van 27 na een aanrijding aan het kruispunt op de steenweg.

Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) kondigde onlangs al aan dat de regering een aantal zwarte punten versneld wil aanpakken. Het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer heeft nu aan de gemeente Tielt-Winge laten weten dat het kruispunt aan de Roeselberg op die planning staat. "De komende weken gaan we een deskundig advies krijgen over ingrepen die we daar op korte termijn kunnen uitvoeren om de verkeersveiligheid te verbeteren", vertelt burgemeester Rudi Beeken (Open VLD).

Ten laatste begin volgend jaar beterschap

De Aarschotsesteenweg is een gewestweg waarvoor de gemeente niet bevoegd is. "Maar dat wil niet zeggen dat we vinden dat het daarom niet ons probleem is. Het zijn tenslotte onze bezoekers en onze inwoners die daar in ongevallen terechtkomen. Als het nodig is om ook op de gemeentewegen die aansluiten op de Aarschotsesteenweg in te grijpen, dan zijn wij bereid dat te doen", legt de burgemeester uit. Eén van de opties is om de Roeselberg volledig af te sluiten voor het verkeer. "Ook een verplichte rijrichting invoeren zodat je op het kruispunt alleen nog naar rechts mag afslaan kan een mogelijkheid zijn. We wachten nu het advies af."

Het bewuste kruispunt werd in 2015 al eens volledig heraangelegd. "Maar dat heeft dus niet het verhoopte resultaat opgeleverd", vindt Beeken. "We willen nu op korte termijn verbeteringen aanbrengen. Dat zou dit jaar nog moeten lukken, maar in ieder geval ten laatste in het voorjaar van 2022."

Meest gelezen