Lennik voert mondmaskerplicht vandaag al in uit voorzorg: te veel besmettingen bij jongeren

De gemeente Lennik wacht niet tot vrijdag wanneer de mondmaskerplicht opnieuw ingevoerd wordt in onder meer winkels en openbare ruimten. De mondmaskerplicht wordt vanaf vandaag terug ingevoerd voor iedereen vanaf 12 jaar omdat er veel besmettingen bij jongeren zijn.

In Lennik hebben de voorbije weken al twee basisscholen de deuren moeten sluiten door de opkomst van het coronavirus. Het mondmasker wordt daarom opnieuw sterk aangeraden bij leerlingen vanaf het vijfde leerjaar.

“We weten wel dat dat helemaal niet leuk is voor kinderen, maar ik denk dat ze het veel minder leuk vinden om niet naar school te kunnen komen”, zegt burgemeester Irina De Knop (Open VLD). “Daarom dat vandaag al in de klassen, waar die besmettingen circuleren, de mondmaskers voor de kinderen en voor de leerkrachten terug worden ingevoerd. Voor de scholen waar er nog geen besmettingen zijn, is het een optie om daarop al over te schakelen uit voorzorg.”

Afgelopen week raakten er 76 inwoners van Lennik besmet met het coronavirus. Zo'n 92 procent van de te vaccineren bevolking kreeg er minstens één prik. De nieuwe maatregel blijft van kracht tot eind november tenzij er federaal strengere maatregelen afgekondigd worden.

Meest gelezen