Politie Brussel controleert Covid Safe Ticket vanaf 1 november

Omdat de sensibiliseringperiode afloopt op 31 oktober, zal de politie van Brussel het Covid Safe Ticket controleren vanaf 1 november in onder meer de horeca en sportzalen. Wie niet in orde is, riskeert een zware boete.

Sinds 15 oktober is het Covid Safe Ticket (CST) verplicht op verschillende plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Sinds 15 oktober loopt er een sensibiliseringsperiode tot en met 31 oktober. Vanaf 1 november zal van deze sensibliseringsfase overgestapt worden naar een controlefase. 

Op dit moment doet de politie al controles, maar die worden nog niet bestraft. Maar dat verandert dus vanaf 1 november: "Aangezien de actuele sanitaire situatie veranderd is, zullen we vanaf 1 november proactieve patrouilles voorzien op ons grondgebied, op de plaatsen waar een covid safe ticket dient voorgelegd te worden”, zegt Ilse Van de keere van de politiezone Brussel hoofdstad - Elsene. “Onze patrouilles zullen nagaan of de CST toegangscontroles correct gebeuren in bijvoorbeeld de horeca en sportzalen. We gaan daar actief op werken.”

Wie zich niet aan de regels houdt, mag een boete verwachten van 50 tot 500 euro. Voor organisatoren ligt die tussen de 50 en 2.500 euro.

Meest gelezen