radio 2

Politievakbonden voeren actie tegen 'moddercampagne' over politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken

De leden van de politieraad van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken moesten spitsroeden lopen door een haag van een honderdtal politie-agenten. Die protesteerden tegen wat zij de moddercampagne noemen  die op sociale media tegen de politiezone  wordt gevoerd,  en die ook mee zou worden getrokken door leden van de politieraad.

De lokale website Trudocs onthulde dat leden van het politiekorps camerabeelden uit de cel en ook van het cameranetwerk in de stad verspreiden via een eigen Whatsappgroepje. Ook wordt beweerd dat een aantal personeelsleden bouwwerken uitvoert en zich daar minstens deels in het zwart voor laat betalen. Politieraadsleden die in Sint-Truiden tot de oppositie behoren, hadden zich ook al over de toestanden uitgelaten. En ondertussen is het Comité P, dat de politiediensten controleert, ook effectief een onderzoek gestart binnen de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken, maar daarvan zijn nog geen resultaten bekend.

Laten we ons niet bekommeren om een strijd die niet de onze is

Oliver Pagano, VSOA

Maar vakbonden en personeel bij de lokale politie vinden dat zij de dupe zijn van de hele zaak en ze vragen de steun van de politieraad. "Politieraadsleden die hun werk goed doen en ook altijd achter ons zijn blijven staan, die kunnen onze acties beschouwen als een erehaag. Voor anderen die aan stemmingmakerij doen op de kap van de politie, is dit een 'walk of shame', zegt  Dries Vandecruys van de politievakbond NSPV. 

Zijn collega Oliver Pagano van de VSOA voegt er nog aan toe dat een grote meerderheid van de personeelsleden dagelijks zijn best doet om op straat aanwezig te zijn, de bevolking te helpen en problemen op te lossen. "Op een bepaald moment komen er dingen naar boven en daar wordt dan op gereageerd vanuit de korpsleiding, en dan laat men dat gewoon zijn gang gaan, wat er ook aan de hand is. Laten we ons werk gewoon verder doen en ons niet bekommeren om een strijd die niet de onze is."

Meest gelezen