Inwoner Anneleen Wingelings is de diefstallen beu en begint met een petitie.
Radio 2

Buurtbewoners protesteren tegen reeks fietsdiefstallen aan station Vertrijk

Inwoners van Boutersem zijn het beu dat er de laatste tijd regelmatig fietsen worden vernield of gestolen aan het station van deelgemeente Vertrijk. Anneleen Wingelings is daarom met een petitie begonnen waarmee ze de gemeente en de NMBS wil vragen om maatregelen te nemen. 

"Ik zie regelmatig berichtjes op Facebook over fietsen die hier gestolen worden of vormen vandalisme zoals zadels die verdwijnen", vertelt Anneleen. "Deze week alleen al werden drie fietsen gestolen. Ook de fiets van mijn buurman is onlangs meegenomen en mijn slot is ook geforceerd. Ik zet mijn fiets altijd met twee of drie sloten vast, wat eigenlijk absurd is."

Extra politiecontroles

Met de petitie hoopt Anneleen dat er aandacht wordt geschonken aan het probleem en vooral dat er een oplossing voor komt. Zelf denkt ze bijvoorbeeld aan camerabewaking. "Al was het maar om dieven af te schrikken. Maar ook een afgesloten, beveiligde fietsparking is een optie. Ook al moet je daarvoor iets kleins betalen." Intussen hebben al meer dan 250 mensen de petitie ondertekend. Ook bij de politie en het gemeentebestuur vindt Anneleen gehoor. "Onze wijkinspecteurs gaan de diefstallen onderzoeken en de politie zal de controles aan het station opvoeren. Als je iets verdachts ziet, aarzel dan zeker niet om de politie te bellen op het nummer 101", klinkt het.

De politie laat ook nog weten dat er een paar dagen geleden een mogelijke fietsendief werd opgepakt. Momenteel is het nog niet duidelijk of die ook in verband kan worden gebracht met de diefstallen aan het station.

Meest gelezen