Ribbeltegels voor blinden beschadigd op Grote Markt in Lier 

De ribbeltegels op de Grote Markt in Lier, die blinden en slechtzienden gebruiken om de weg te vinden, zijn beschadigd of liggen schots en scheef. Dat kaart gemeenteraadslid Stéphanie Van Campenhout (CD&V) aan. Vaak staan er ook marktkramers, containers of fietsen op de tegels wat erg onhandig is voor slechtzienden.

"De laatste tijd kregen we meer en meer signalen dat die ribbeltegels ingepalmd worden door allerlei obstakels", zegt Liers oppositielid Stéphanie Van Campenhout (CD&V) op Radio 2 Antwerpen. "Het gaat dan over fietsers, containers, borden en zelfs auto's. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. De tegels dienen om mensen met een beperking veilig over het plein te loodsen. Intussen zijn sommige tegels ook stuk gegaan."

Ik denk dat heel veel mensen niet weten waarvoor die tegels dienen. 

Stéphanie Van Campenhout, gemeenteraadslid Lier (CD&V)

Van Campenhout kaartte het probleem aan op de laatste gemeenteraad. "Ons stadsbestuur moet mensen nog eens duidelijk maken waarvoor de ribbeltegels dienen. Ik denk dat veel mensen dat niet weten en het beschouwen als een esthetisch element. De aandacht moet er nog eens op gevestigd worden. Niet alleen door gemeenschapswachten of de politie."

Herstel na Nieuwjaar

Of dat ook zal gebeuren is nog niet duidelijk. Er volgt overleg met de marktkramers om te vermijden dat zij de tegels met hun kramen stuk maken. De kapotte tegels worden na Nieuwjaar hersteld. Eerst zullen nog de Novemberfoor en de kerstmarkt plaatsvinden op de Lierse Grote Markt.

Meest gelezen