Schoten opent "inspraakkantoor": inwoners mogen mee beslissen over heraanleg centrum

Schoten heeft een "inspraakkantoor" geopend. Inwoners kunnen daar mee bepalen hoe het centrum van de gemeente er in de toekomst uit zal zien. Het plan is om het centrum groener te maken, maar er is nog niets concreet beslist. Tegen 2028 moet het centrum van Schoten volledig vernieuwd zijn. 

Het is actrice en Schotenaar Vicky Versavel die drie dagen in de week het inspraakkantoor zal openhouden. Ze zal er de ideeën van de inwoners verzamelen voor de heraanleg van het centrum van Schoten. 

"De bedoeling is al zeker dat het groener zal worden", zegt burgemeester Maarten De Veuster (N-VA). "Schoten is een groene gemeente, onze inwoners zijn trots op het groene karakter ervan, maar dat vinden we niet altijd terug in ons centrum. We gaan dat nu dus naar het centrum brengen. Mensen willen iets meer maken van ons marktplein dan alleen maar een parkeerplein."

Mensen willen iets meer maken van ons marktplein dan alleen maar een parkeerplein

Maarten De Veuster, burgemeester Schoten (N-VA)

De heraanleg is niet alleen bedoeld voor het uitzicht, er dreigen ook andere problemen. "De waterleiding in de Paalstraat moet dringend aangepakt worden. Momenteel rijden daar nog zware bussen over met alle gevolgen van dien. Dus we moeten daar wel iets aan doen."

Het werk zal gespreid worden over een achttal jaar, zodat de handelszaken bereikbaar blijven tijdens de werken. In 2028 zou het centrum van Schoten dan helemaal vernieuwd moeten zijn. 

Meest gelezen