Orange Pictures

Belisia Bilzen van Luc Nilis trekt naar KAA Gent en droomt van stunt in het bekervoetbal: "We gaan ons tonen!"

Het kleine Belisia Bilzen, met ex-Rode Duivel Luc Nilis als trainer, trekt deze avond voor de 16de finales in het bekervoetbal naar de Ghelamco Arena van AA Gent. Bilzen speelt in de tweede nationale amateurafdeling. De fans van de Limburgse club kijken uit naar de match en dromen stiekem zelfs van stunt tegen de eersteklasser. Ze zakken massaal af naar Gent. "Voor de spelers is het een droom in zo'n arena te voetballen", zegt Nilis. 

In de 16de finales van het bekervoetbal staat deze avond de wedstrijd AA Gent - Belisia Bilzen op het programma. De eersteklasser speelt thuis, in de Ghelamco Arena, tegen de Limburgse club in de tweede nationale amateurafdeling. Bilzen maakt zich op voor een galawedstrijd. 

Dit is een droomaffiche, spelers kijken er enorm naar uit om in zo'n arena te voetballen
Luc Nilis, coach Belisia Bilzen

"Dit is voor de spelers en voor de ganse staff een bijzondere affiche. We hebben een heel mooi parcours afgelegd", vertelt voorzitter Luc Janssen bij Radio 2.  De hele ploeg én de supporters kijken uit naar de match vanavond. 

Sommige fans maken een er een echte daguitstap van naar Gent en zijn al deze ochtend vroeg vertrokken
Luc Janssen, voorzitter van voetbalclub Belisia Bilzen

"De eerste fans zijn deze ochtend al naar Gent vertrokken, ze maken er een echte daguitstap van. Deze namiddag volgen er nog bussen met ondernemers uit Limburg die erbij willen zijn. We zijn met een 800-tal", vertelt voorzitter Luc Janssen nog. 

"We mogen niet overmoedig zijn"

Bilzen droomt van een stunt en AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck is op zijn hoede. "Er zijn telkens kleine clubs die het in het bekervoetbal ver schoppen, we moeten daar heel bewust van zijn. Ik heb respect voor de tegenstander. De Gent-spelers zullen er vol voor gaan om verrassingen uit te sluiten", vertelt hij op de persconferentie voor de wedstrijd.  Luc Janssen durft een klein beetje te hopen. "Misschien is de aandacht bij Gent verslapt door hun competitiewedstrijden en Europese matchen." 

Wij gaan er ook vol voor, we hebben respect voor Bilzen en verrassingen zijn nooit uitgesloten

Hein Vanhaezebrouck, coach AA Gent

Bilzen hoopt natuurlijk op een mirakel maar wil ook mooi voetbal brengen. "We gaan niet met 10 mensen voor de goal liggen om geen doelpunt tegen te krijgen. We gaan ons wel laten zien.  Daarvoor komen we naar Gent, we moeten realistisch blijven.  Maar we gaan wel ons best doen en genieten."

Meest gelezen