Radio 2

Wetterse school Mariagaard dicht tot na de herfstvakantie omdat te veel leerkrachten in quarantaine zitten

In Wetteren is Instituut Mariagaard gesloten tot na de herfstvakantie omdat er onvoldoende leerkrachten zijn om de school nog draaiend te houden. Gisteren zaten er al 200 leerlingen in de studie. Veel leerkrachten zijn ziek, of zijn in quarantaine geplaatst omdat ze kleine kinderen hebben die mogelijk besmet zijn met corona. 

 

Leerlingen en leerkrachten van het Instituut Mariagaard in Wetteren zitten al zeker tot na de herfstvakantie thuis, omdat er te weinig leerkrachten zijn om les te geven. Dinsdag zaten er 200 leerlingen in de studie.  Dat er zoveel afwezigheden zijn, komt voornamelijk omdat er veel leerkrachten in quarantaine zitten, vertelt directeur Marinka Marinus: "Er zitten heel wat leerkrachten thuis omdat ze in quarantaine geplaatst zijn. De meesten van hen hebben kleine kinderen, en de clusterbesmettingen met corona zitten in de lagere scholen."

Ondanks de hoge vaccinatiegraad op de school raken ook daar nog mensen besmet met het coronavirus.  "Eén van onze leerkrachten is mogelijk besmet met corona, en net die collega heeft gisteren op de klassenraaddag heel veel contacten gehad met andere collega's. Dat betekent dat ook zij allemaal in quarantaine moeten," vertelt de directeur. 

Ook leerlingen van het internaat naar huis

De leerlingen van het internaat kunnen in de loop van dag naar huis. Veel lessen zullen de leerlingen uiteindelijk niet hoeven te missen, want Mariagaard is een laptopschool. De leerlingen hebben allemaal een computer en zullen de komende dagen afstandsonderwijs krijgen.

Meest gelezen