Het is opnieuw behoorlijk druk aan het testcentrum in Leuven
Radio 2

Coronatestcentrum Leuven verhuist naar UZ Leuven en binnenstad

Het coronatestcentrum op het terrein van voetbalclub OHL in Leuven sluit na anderhalf jaar werking de deuren. In de plaats breiden twee andere bestaande testcentra hun werking uit:  UZ Leuven voor mensen die met de wagen komen en in de binnenstad bij KU Leuven, voor voetgangers en fietsers. Daarmee vergroot ook de testcapaciteit.

Het voorbije anderhalf jaar hebben duizenden Oost-Brabanders zich laten testen in de coronapost op OHL. Die was georganiseerd door huisartsenkring Khobra, met ondersteuning van stad Leuven. "De post zit nu aan zijn limieten", zegt Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). "We zitten in de vierde golf en het aantal aanvragen stijgt opnieuw zienderogen. Daarom sluiten we deze post, maar er blijven wel twee posten beschikbaar, mét een grotere capaciteit", aldus Ridouani. 

Vanaf 1 november verhuist het testcentrum dus naar twee nieuwe locaties: in het UZ Leuven en in de binnenstad. "In het UZ Leuven bestaat al sinds mei 2020 een teststraat. Het is een drive in; wie er met de auto naartoe komt hoeft dus niet eens uit te stappen voor een test", gaat Ridouani verder. Mensen, die zich liever te voet of met de fiets verplaatsen, kunnen terecht in de bestaande post van de KULeuven, in de Naamsestraat."

Testen gebeurt enkel op afspraak en enkel indien je in het bezit bent van een activatiecode. Je kan een afspraak maken via deze website. In het afsprakensysteem kan je dan de locatie kiezen.

Meest gelezen