Radio 2

Flat onbewoonbaar na keukenbrand

In Zellik bij Asse is vanmorgen brand uitgebroken in de keuken van een flat op de eerste verdieping. De bewoner sprong uit het raam, maar zou er niet erg aan toe zijn. De flat is onbewoonbaar. 

Kort voor tien uur kreeg de brandweer een oproep voor een brand in een flat op de hoek van de Merelstraat en de Laarbeeklaan in Zellik. Het vuur woedde in de keuken van een flat op de eerste verdieping. Volgens ooggetuigen sprong de bewoner uit het raam om aan de vlammen te ontkomen. Hij raakte als bij wonder maar licht gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Het vuur verspreidde zich snel in de flat zelf en dreigde via een technische koker over te slaan naar de bovengelegen verdieping. In de flat daar verbleef een meisje van negen, maar zij was al buitengeraakt voor de brandweer ter plaatse was. Uit de flat op de benedenverdieping haalden de brandweermannen nog twee hondjes naar buiten. De brand zelf was snel onder controle.

De flat waar de brand is ontstaan is onbewoonbaar als gevolg van de brand- en rookschade. Het is ook niet zeker of de bewoners van de andere flats terug naar binnen kunnen; eerst moeten alle technische leidingen onderzocht worden. Over de oorzaak van de brand is er nog geen zekerheid, alleen staat vast dat de brand in de keuken is ontstaan. 

Meest gelezen