Senne Meeus in actie op een andere fiets

Gestolen racefiets van Senne Meeus duikt plots op in Algerije: "Mijn fiets staat daar nu te koop, hopelijk zie ik hem nog terug" 

Afgelopen weekend kreeg Senne Meeus uit Bornem een zoekertje doorgestuurd dat op een Algerijns Facebookprofiel stond. Daarin werd - jawel - zijn fiets te koop aangeboden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De fervente fietser neemt af en toe deel aan wedstrijden en het was dan ook een behoorlijk dure fiets. "Ik hoop dat ik hem ooit nog terugzie", vertelt Senne op Radio 2 Antwerpen.

Een maand geleden werd de koersfiets van Senne Meeus gestolen in Mondorf-Les-Bains (Luxemburg), de avond voor de Schleck Gran Fondo wedstrijd. "Vol goede moed ging ik in de ochtend naar mijn wagen en zag ik plots dat mijn ruit was ingeslagen. En ook mijn koersfiets was verdwenen. Het was een koersfiets van het merk Trek, die toch zeker 5.000 euro heeft gekost. Dat deed even pijn, want ik had hem nog maar een maand."

Luister hier naar het interview met Senne Meeus op Radio 2 Antwerpen en lees onder het fragment verder.

Hoewel hij dacht dat hij zijn fiets voorgoed kwijt was, dook die plots weer op. Zijn bericht van de diefstal op sociale media, dat ook honderden keren werd gedeeld, heeft geloond. "Zaterdag werd ik gecontacteerd door een Tunesische jongen, die mijn koersfiets op een Facebookprofiel had gezien", vertelt hij op Radio 2 Antwerpen.

Voor Senne naar de politie stapte, deed hij zelf al heel wat onderzoek. "Ik heb dan zelf doorgeklikt naar dat profiel. En effectief, mijn fiets stond op het verhaal van dat profiel. Ik had gezien dat er nog een andere naam op dat profiel stond. Ik heb die dan opgezocht op Instagram. En ook daar zag ik foto's van mijn fiets verschijnen waarop de Belgische vlag en het stickertje met mijn naam erop duidelijk zichtbaar was. Het is ook door die sticker dat die Tunesische jongen bij mij is terechtgekomen."

Ik ga niet naar Algerije reizen, je weet nooit met wie je te maken krijgt. Vanaf hier laat ik het over aan de politie

Senne Meeus

Volgens de gegevens die Senne verzameld heeft, zou zijn fiets nu in Algerije moeten staan. Zelf naar Algerije reizen leek Senne niet meteen het slimste plan. "Je weet nooit met wie je te maken krijgt in Algerije", zegt hij. Wel stuurde hij al een mail naar de Belgische ambassade in Algerije, die hem doorverwees naar de Algerijnse ambassade in Brussel. Van die laatste kreeg hij nog geen antwoord. "Ook heb ik al mijn opzoekwerk doorgestuurd naar de politie in Luxemburg, maar daar heb ik nog niets van gehoord. Dus ben ik ook nog naar de politie van Klein-Brabant gestapt. Zij zijn nu een onderzoek gestart om mijn fiets terug tot bij mij te krijgen."

Meest gelezen