Archieffoto Belga

Grootschalige politiecontrole op zwaar vrachtverkeer in Rumst

Aan het op- en afrittencomplex van de E19 in Rumst is er een grootschalige politiecontrole geweest op zwaar vrachtverkeer. De controle kwam er op vraag van de gemeente om het zwaar verkeer op hun gemeentewegen te ontmoedigen. 

De gemeente Rumst ligt tussen de E19 en de A12 en is bijgevolg een druk verkeersknooppunt. Dagelijks rijden er vele zware vrachtwagens door de straten van de gemeente. Met de politieactie wil de gemeente dat zwaar verkeer ontmoedigen, zegt burgemeester Jürgen Callaerts (N-VA) van Rumst. “We hopen dat deze actie vrachtwagens en transportbedrijven ontmoedigt om door Rumst te rijden, doordat ze beseffen dat er mogelijk een actie plaatsvindt waarin tijd kruipt en je zeker moet zijn dat je met alles in orde bent.”

“Rumst staat er voor bekend om via onze gemeentewegen van Oost naar West te rijden en omgekeerd. Om verkeershinder tegen te gaan en voor de verkeersveiligheid in onze gemeente willen we in de toekomst nog zo’n controleacties doen. Deze controle was alvast succesvol, er werden verschillende vrachtwagens die te zwaar geladen waren tegengehouden. Ook was er een vrachtwagen met nog verschillende openstaande schulden die daardoor niet mocht verder rijden”, aldus Callaerts.

Meest gelezen