Radio 2

Nieuw fietspad in Zelzate blijkt ongeschikt... voor fietsers

In Zelzate is een nieuw fietspad aangelegd, maar het blijkt te gevaarlijk te zijn voor gebruikers. Het fietspad ligt in een nieuwe verkaveling en is zo aangelegd dat het regenwater doorlaat. Maar de tegels liggen verkeerd, zodat het voor de fietsers zeer gevaarlijk is. Er zijn al enkele ongevallen gebeurd. Er komt een heraanleg.

Een nieuw fietspad in Zelzate zorgt voor valpartijen. Fietsers komen er in de problemen door de doorgroeitegels die gebruikt worden. De groeven ervan moeten water doorlaten en liggen normaal gezien dwars op de rijrichting. In Zelzate zijn de tegels fout gelegd en daardoor kunnen fietsers er vast in raken. Het valt te vergelijken met een tramspoor, waar de fietsband in klem komt te zitten. Dat leverde bijgevolg zeer gevaarlijke situaties op. Het fietspad wordt binnenkort heraangelegd. 

Wie is verantwoordelijk voor de fout?

Burgemeester Brent Meuleman (Vooruit) gaat onderzoeken wie verantwoordelijk is voor de fout. "Dergelijke dossiers worden opgemaakt door de ontwikkelaar en dan overbesteed aan het lokaal bestuur, wat het een openbare wegaanleg maakt. Maar dat moet natuurlijk wel een veilige weg zijn, dus we zullen onderzoeken wie daar welke verantwoordelijkheid in draagt."

Meest gelezen