Jan Vandeput

Auto valt van opengaande brug en belandt op dak aan Vaartkom in Leuven: ouders en kindje lichtgewond

Een jong gezin heeft gisterennamiddag de schrik van zijn leven beleefd toen de brug waarover ze reden, plots omhoog ging. Het vreemde voorval gebeurde woensdagnamiddag aan de Vaartkom in Leuven. "We onderzoeken hoe dit is kunnen gebeuren", zegt Carolien Peelaerts van de Vlaamse Waterweg.

Twee ouders en een kindje van anderhalf jaar reden gisteren op de Marie Thumasbrug in Leuven toen die plots openging om een schip door te kunnen laten. Het gezin kon geen kant meer uit en de auto viel uiteindelijk naar beneden. De drie inzittenden raakten slechts lichtgewond en werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. 

Technische fout?

De Vlaamse Waterweg onderzoekt nu hoe het ongeval kon gebeuren. Stond het verkeerslicht op groen of niet. Heeft de chauffeur de slagbomen genegeerd of is een technische fout de oorzaak? "We bekijken de camerabeelden en sturen experts ter plaatse om dit te onderzoeken", stelt Peelaerts.  Zolang het onderzoek loopt, blijft de brug dicht voor auto's, voetgangers en fietsers. 

Hoe wordt een brug als deze bediend?

Walid (@walaor14 op Twitter)
Walid (@walaor14 op Twitter)

Meest gelezen