Man verdronken bij reddingspoging  van twee kinderen in vijver voor OCMW-gebouw in Halle 

In de vijver voor een OCMW-gebouw van Halle is  vanmiddag een man verdronken. Dat is gebeurd toen hij  twee kinderen uit de vijver wilde redden. 

Het incident deed zich deze namiddag rond half vier voor in de vijver voor het gebouw met assistentiewoningen Centrum van Koekenbeek aan de Auguste Demaeghtlaan in Halle. 

Op basis van de eerste gegevens kon het parket van Halle-Vilvoorde een eerste reconstructie maken van de feiten.  Woordvoerder Carol Vercarre: "Twee broers van zes en elf jaar oud zijn in de vijver gesprongen achter een bal (vermoedelijk is de jongste er eerst in gesprongen, en is zijn broer hem achterna gesprongen).

Een 44-jarige man uit Halle die met zijn eigen kinderen stond te wachten aan de bushalte, is na hulpgeroep in de vijver gesprongen om de kinderen proberen te redden. Nog een andere man heeft zowel die man als de jongen van 11 uit het water kunnen halen. De jongen is onderkoeld maar nog in leven, de man is helaas overleden. De jongen van 6 kon daarna ook uit het water gehaald worden en werd gereanimeerd."

Het kindje is na de reanimatie ter plaatse in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket heeft een wetsdokter en het labo ter plaatse gestuurd om de precieze omstandigheden te onderzoeken. "Maar er is niets dat wijst op kwaad opzet", zegt procureur Ine Van Wymersch.

Blusvijver

Het is opvallend dat een volwassen man verdrinkt in een vijver die er onschuldig uitziet. Volgens de burgemeester is er ook nog nooit iemand verdronken in de vijver. "Maar het gaat mogelijk om een blusvijver waaruit voldoende water moet kunnen worden geput als er vuur zou uitbreken in het woonzorgcentrum vlakbij"zegt, VRT-journaliste Dominique De Graaf ter plaatse. 

"De vijver is niet groot, maar mogelijk wel diep. Dit in combinatie met de koude temperaturen maakt dat de kinderen en de overleden man zich mogelijk mispakt hebben aan het gevaar van de vijver", verklaart Dominique De Graaf in "Het journaal".

Het parket heeft de technische plannen van de vijver opgevraagd om na te gaan of er eventueel een technische oorzaak is waarom de kinderen en de overleden man niet uit de vijver raakten.

Videospeler inladen...

Meest gelezen