Radio 2

Meisje van 14 stelt het beter na fout gelopen chemieproef: "Trots op de manier hoe ze ermee omgaat"

Het gaat goed met Elise Crombez, het meisje herstelt in het brandwondencentrum in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Ze raakte gisteren ernstig verbrand tijdens een experiment in de les chemie op ’t Saam in Diksmuide. De ouders verwijten de school niets.

Het 14-jarige meisje uit Woumen werd het slachtoffer van een foutgelopen experiment in de les chemie. Er ontstond een ontploffing met een steekvlam waardoor ze brandwonden opliep aan één been, haar buik en op enkele plaatsen in haar gezicht. “Ze gaat er heel goed mee om”, zegt haar vader Björn Crombez. “Het is een hele sterke jongedame. We zijn trots op haar.”

Veiligheidsmaatregelen gevolgd

De vader verwijt de leerkracht en de school niets. “Zeker niet, want alle veiligheidsmaatregelen werden gevolgd. De leerkracht vroeg zelfs nog om zeker genoeg afstand te houden. Dat moet 2 meter zijn, maar ze stonden zelfs nog verder. De leraar greep ook onmiddellijk in en koelde haar brandwonden af tot de hulpdiensten aankwamen”, zegt Crombez.

Meest gelezen