Minister Peeters onderzoekt mogelijkheid tweede veer op Schelde in Antwerpen

Er wordt onderzocht of er een tweede veerboot kan ingezet worden op de Schelde in Antwerpen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gezegd in de Vlaamse commissie Mobiliteit. Het is de bedoeling dat in te zetten op piekmomenten of wanneer de tunnels niet of moeilijk toegankelijk zijn. Vooral fietsers vragen al langer meer mogelijkheden om de Schelde over te steken.

Het zijn vooral fietsers die soms moeilijk de Schelde kunnen oversteken in Antwerpen. De liften en de roltrappen van de Sint-Annavoetgangerstunnel en de liften van de Kennedyfietstunnel zijn geregeld defect. Deze maand werd de hele fietserstunnel ook nog afgesloten, omdat er stukken van een luifel bij de ingang op rechteroever waren gevallen.

Er is nu overleg geweest met MDK, het agentschap dat instaat voor de veerdiensten in Vlaanderen. "MDK heeft de opdracht om te kijken om zeker in de piekuren een extra veerboot in te schakelen", zei minister voor Mobiliteit Lydia Peeters vanmiddag in de commissie Mobiliteit van het Vlaams parlement. "Er moet natuurlijk voldoende mankracht zijn."

Nieuwe veerboot

Een veerboot zelf is er al wel. "We hebben recent een nieuwe veerboot in gebruik kunnen nemen. Er ligt er in principe ook altijd één stil als reserve. We onderzoeken nu, hoe we die extra veerboot kunnen inzetten om bij werken aan de ene of de andere tunnel zo veel mogelijk extra capaciteit te creëren."

Een concrete timing is er nog niet. Maar de minister wil dat op korte termijn en dat zou dit jaar nog kunnen zijn.

Meest gelezen