Pas aangelegde weg in Herne beschadigd door voetgangers en fietsers: "Dit getuigt van weinig respect"

In Herne is de pas heraangelegde Kromstraat al na één dag zwaar beschadigd. Het beton was pas gegoten en de weg was duidelijk afgesloten voor alle verkeer. Maar toch gingen enkele mensen te voet of met de fiets over de nog natte betonstroken. 

"Dit getuigt van zo weinig respect", reageert een duidelijk ontgoochelde burgemeester Kris Poelaert (CD&V). "De twee betonstroken werden nog maar pas aangelegd gisteren en hoewel de weg  afgesloten was met voldoende signalisatie zijn er toch mensen geweest die te voet en met de fiets de weg zijn opgegaan, met grote beschadigingen als gevolg. De schade en de spoorvorming zijn zo groot dat we delen opnieuw zullen moeten aanleggen om de weg veilig te houden. "

Zonde van het belastingsgeld

Het is jammer genoeg niet de eerste keer dat dit gebeurt in Herne. "Mensen denken altijd dat de weg wel droog zal zijn, maar eenmaal je er op staat zou het toch meteen moeten duidelijk zijn dat het pas aangelegd is. Het getuigt van zo weinig respect. Opnieuw moeten we belastingsgeld gaan besteden aan iets dat perfect te voorkomen was.  Het zit blijkbaar in de mens ingebakken om toch altijd voor de kortst mogelijke weg te kiezen."

Meest gelezen