Ronny Mosuse zingt “Goeiedag, dankuwel en tot ziens” om meer mensen lokaal te laten winkelen

In Nieuwpoort werd het Winkelhierlied voorgesteld. Het is een nummer van Ronny Mosuse dat zelfstandigenorganisatie Unizo lanceert om ook dit jaar lokaal winkelen te promoten. 


“De keuze voor een lied is een bewuste keuze”, zegt Robert Schaut, directeur van Unizo West-Vlaanderen. “De boodschap is eigenlijk dat wij een vergelijking willen maken met muzikanten. Wanneer zij op een feest spelen en de muziek stopt, dan loopt het volk weg. We willen dus de vergelijking maken met handelaars in de winkelstraat. Als de handelaars weglopen dan loopt de straat ook leeg.”

Op verschillende etalages van winkels in heel de provincie zal je de komende maand stukjes tekst uit het lied geschreven zien staan. De flard tekst “Je vindt er alles iedere dag”, staat op het raam van de belevingswinkel van Eva Dew uit Nieuwpoort. “De tekst op ons raam past perfect bij onze zaak”, zegt ze. “Bij ons vind je echt wel alles, want we hebben kleding en accessoires, maar we bieden ook drank en eten aan. En onze lach natuurlijk”, grinnikt ze. “Ik vind de actie leuk en goed gevonden, maar het is ook broodnodig dat mensen hier bij stilstaan. Om te vermijden dat er leegstand zou ontstaan”, besluit ze. 

Verstrengde maatregelen

Het is toeval dat Unizo de campagne van “Winkelhier” lanceert nu de coronamaatregelen voor de winkels weer zijn aangescherpt. “Maar het komt goed uit”, zegt Robert Schaut van Unizo West-Vlaanderen. “Want nu we weer gemaskerd moeten winkelen, zou dat mensen kunnen aanzetten om weer meer online te kopen.”

Radio 2

Meest gelezen