Sportpaleis stelt concerten voor de zorg uit: "Veel zorgpersoneel zal niet kunnen komen"

De twee concerten voor de zorg in het Sportpaleis volgende maand, worden uitgesteld. Ze werden nog maar enkele weken geleden aangekondigd. Nu het aantal besmettingen en patiënten in ziekenhuizen weer toeneemt, neemt ook de druk op de sector weer toe. De organisatie vreest dat veel zorgpersoneel niet zal kunnen komen of niet voldoende zal kunnen genieten. 

Op 19 en 20 november wilden de Vlaamse regering, Ziekenhuis netwerk Antwerpen en de GZA ziekenhuizen het zorgpersoneel trakteren met een speciale editie van de Night of the Proms. Maar dat dankfeest wordt nu uitgesteld.

"De druk neemt weert toe op de zorgsector", zegt Jan Vereecke van het Sportpaleis. Dat komt niet alleen doordat er meer patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis terecht komen, volgens Vereecke. "Uiteraard kunnen ook mensen in de zorg zelf wel eens ziek worden. Ze kunnen ook niet thuis werken. Dat heeft dus gevolgen voor hun collega's die moeten inspringen. De druk wordt dus weer groter en we vrezen dat het niet snel zal weggaan. We hebben overlegd met de ziekenhuizen en ze vrezen dat veel personeel niet zal kunnen komen. Daarom wordt het nu uitgesteld."

Het geeft ons meer tijd om bijkomende financiering en een derde en - wie weet - zelfs een vierde show te organiseren

Jan Vereecke, Sportpaleis

De concerten zullen nu plaatsvinden in het voorjaar. Dat uitstel heeft volgens de organisatie ook wel voordelen. "Het geeft ons meer tijd om bijkomende financiering te zoeken en om een derde en - wie weet - zelfs een vierde show te organiseren."

Niet alleen bedrijven kunnen de concerten sponsoren. Iedereen die het zorgpersoneel wil bedanken, kan steunen. "Ze kunnen bijvoorbeeld een drankje of tickets kopen. Iedereen kan zelf een bedrag kiezen. Aan het personeel dat komt, vragen we een bijdrage van 8 euro, maar daar krijgen ze ook twee drankjes voor."

Meest gelezen