Radio 2

Uitgesteld bouwkamp naar Senegal wordt reünie met schoolvrienden: "Het wordt een fijn weerzien"

De middelbare schoolvrienden van het Oscar Romero College in Dendermonde vertrekken vandaag op bouwkamp naar Senegal. De reis werd uitgesteld door corona. Het wordt een blij weerzien, want alle leerlingen zitten door het uitstel ondertussen al in hun tweede jaar hoger onderwijs.

De oud-leerlingen van het Oscar Romero College in Dendermonde vertrekken vandaag, anderhalf jaar later dan gepland, op bouwkamp naar Senegal. Door corona ging de reis destijds niet door. Het bouwkampproject is een project dat uitgaat van het Romero College, maar ondertussen zitten de leerlingen allemaal in het hoger onderwijs. Ze kijken enorm uit om de school in Senegal verder af te werken en om elkaar terug te zien.

Ze zijn op alle gebied, goed voorbereid, ook op corona, zegt één van de deelnemers, Andreas Boelart. "Het is daar momenteel nog een 35-tal graden waardoor het virus iets minder de ronde gaat. Ze zijn daar ook bezig met vaccineren, maar of er al veel gevaccineerd zullen zijn in het dorpje waar wij zitten, dat weet ik niet. Maar we zijn goed voorbereid: we vertrekken met veel mondmaskers, genoeg alcoholgel en negatieve testen."

Met oude vrienden een school bouwen en van het land genieten

De jongeren zullen een 10-tal dagen een school helpen opbouwen. Het zijn de laatste werken aan het gebouw. "De organisatie gaat al zo'n 10 jaar naar dezelfde plaats, dus het is bijna afgewerkt", legt Andreas uit. "We zullen de laatste hand aan het schooltje leggen. Naast het werken is er ook nog tijd om de stadjes te bezoeken en wat van het land te genieten."  

Andreas heeft er alvast veel zin in: "Het zijn allemaal vrienden van vroeger, dus dat wordt heel leuk om die 2 weken aan een stuk terug te zien. En om samen wat levens te verbeteren!"

Wie hun bouwkamp nog wil steunen, kan dat doen via de site van hun geldinzamelactie.

Dit schooltje werken de jongeren verder af
Radio 2

Meest gelezen