Diestse horeca-uitbater laat klanten coronapas zelf scannen: "Ik controleer vanop afstand"

In brasserie Nicky's Catwalk in Diest laat uitbater Marc Smets zijn klanten vanaf maandag zelf hun Covid Safe Ticket, de zogenoemde coronapas, scannen. "Vanop afstand controleer ik dan of de app groen kleurt of niet", vertelt Marc. 

Vanaf 1 november  moet je in heel het land je Covid Safe Ticket tonen als je naar de fitness, op café of restaurant wil.  Uitbaters moeten dan controleren of je al dan niet de zaak binnen mag. Marc Smets van brasserie Nicky's Catwalk ziet het echter niet zitten om voor die controle een extra personeelslid in te zetten. Daarom heeft Marc beslist om de Covid Safe Scanner op een statief te plaatsen en de klant zelf te laten scannen. "Ik doe dit uit gemakszucht, laat de klant het maar doen", vertelt Marc. 

De coronapas moet niet alleen gescand, maar ook gecontroleerd worden door de uitbater. "Er loopt wel altijd iemand van het personeel voorbij", legt Marc uit. "En ik zit eigenlijk ook altijd op mijn vast plekje, op nog geen meter van de scanners. Ik zie heel duidelijk of de scanner groen kleurt of niet. En ergens geloof ik ook dat de klanten het ook wat gaan controleren " 

Waterdicht systeem?

Op de vraag of Marc het systeem op deze manier waterdicht vindt, antwoordt hij toch een beetje aarzelend. "Cowboys gaan er altijd zijn, en misschien gaat het toch eens gebeuren dat iemand zo binnengeraakt. Al denk ik dat de meeste klanten wel een coronapas op zak zullen hebben." 

Meest gelezen