Feestzaal De Cerkel in Bertem zal dit weekend leeg blijven.
website de vier heemskinderen

Fanfare annuleert in extremis haar mosselfestijn door corona: "Willen ons ouder publiek niet in gevaar brengen"

De Koninklijke Fanfare De vier Heemskinderen uit Bertem annuleert op het laatste nippertje haar eetfestijn, dat normaal dit weekend zou plaatsvinden. Met het toenemende aantal coronabesmettingen wil de fanfare geen risico nemen. 

Geen mosselen-friet of ander lekkers dit weekend in Bertem. De Koninklijke Fanfare De vier Heemskinderen annuleert in extremis haar jaarlijkse eetfestijn. "Een zeer moeilijke beslissing, maar de enige juiste", vindt voorzitter Albert Mees. "De coronacijfers stijgen opnieuw zienderogen en we zouden niet willen dat hier iemand een besmetting oploopt. Dat risico is te groot, zeker als je weet dat er een ietwat ouder publiek naar ons mosselfestijn komt. Die mensen zijn toch extra kwetsbaar", aldus Mees. 

Leveranciers

Ook de leveranciers zijn op de hoogte gebracht. "Maar zij tonen begrip voor de situatie", aldus Mees. "We organiseren dit eetfestijn normaal elk jaar, ze kennen ons dus. Zo konden we nog net op tijd de bestelling voor 500 kilo mosselen afzeggen." 

Luc Verheyden

Uitstel, geen afstel

Ook de vorige twee jaar heeft de fanfare als gevolg van corona geen mosselfestijn kunnen houden. "We keken zo uit naar dit weekend, maar het uitstel was de beste beslissing", zegt Mees. Zodra het kan, leggen we een nieuwe datum vast. Dit is dus uitstel, geen afstel." Van kritiek op de maatregel trekt Mees zich niet veel aan. "Voor mij primeert nog altijd de gezondheid van de mensen. Stel dat hier iemand besmet raakt en overlijdt? Dat heb ik er niet voor over!"

Meest gelezen