Presentator Jeroen en collega Yasmina hadden een zware ochtend

Halloween voor make-up artiesten: "We werken nu met veel kleiner team dan voor corona"

Voor heel wat make-up artiesten is Halloween een hoogdag. Het moment om heel wat mensen in monsters, vampiers, zombies of gewonden om te toveren. Maar ook hier gooit corona roet in het eten. Visagiste Michèle Feyaerts uit Aarschot werkt normaal met een team van 30, maar zag dat slinken naar 12. 

Voor de eerste keer in twee jaar tijd kan make-up artiest Michèle Feyaerts uit Aarschot zich nog eens uitleven. "Vorig jaar lag alles plat. Helaas, want Halloween is mijn favoriete feest van het jaar. Dan kunnen we ons helemaal laten gaan in de make-up. Ik ben heel blij dat we er weer kunnen invliegen. Halloween is normaal de drukste tijd van het jaar. Het is maar één dag, maar dan wordt heel mijn team ingezet.  We lopen dan van het ene event naar het andere. Van 's morgensvroeg tot 's nachts zijn we aan het schminken. Een fantastische tijd."

Tegenwoordig is dat team van Michèle wel een stuk kleiner geworden. "Normaal zijn we met zo'n 30 medewerkers voor bedrijfsfeesten, evenementen,  optredens, shows, noem maar op. Maar door corona is dat geslonken tot 12. Eerst mochten we niet werken, en daarna kwam alles traag op gang. Intussen zijn we wel weer met 16." 

(Lees verder onder het interview.)

Corona of niet, de populairste Halloweenfiguren blijven wel dezelfde. "De doodskoppen doen het nog altijd goed, net als de horror clowns en de gruwelijke wonden op het gezicht." Al zullen de feesten dit jaar vrij bescheiden blijven, gaat Michèle verder.  Pas in 2022 verwacht ze weer grote Halloweenfeesten. "Vanaf volgend jaar breekt het helemaal los. Daarom ben ik nog op zoek naar nieuwe medewerkers. Als die interesse hebben, mogen ze altijd iets laten weten via mijn website."

Meest gelezen