Molenvijverpark in Genk 5 dagen in het teken van Vurige Vijvers

Tijdens de derde editie van Vurige Vijvers worden bezoekers ondergedompeld in de duistere schaduwen van Schemerland en het met vlammen verlichte Vuurland. Naast het Molenvijverpark zal het hele centrum van de stad in feeststemming zijn.  Het stadhuis wordt uitgelicht en de horeca serveert voor de gelegenheid vurige hapjes. 

Van zaterdag 30 oktober tot woensdag 3 november is het Molenvijverpark in Genk opnieuw het decor voor Vurige Vijvers. De locatie is opgedeeld in verschillende sferen.  Aan het voorste deel van het Molenvijverpark vind je Schemerland. Een wandeling die vooral donker is en waar de Genkse firma Painting With Light feeërieke installaties tot leven brengt. 

Vuurland

In het tweede deel, Vuurland, ervaart de bezoeker een uitbundige volkse sfeer met uitgelichte vijvers en vurige shows. Spektakel vind je in dit deel van het Molenvijverpark. 

Vuurdorp

“Het hoogtepunt van de avond volg je best vanuit Vuurdorp, de plaats waar Genkse horeca uitbaters hun kraampjes hebben staan”, weet schepen Karel Kriekemans (CD&V). Daar zit je op de eerste rij voor het slotspektakel.”

Paul Reinquin@Stad Genk

In Vuurland hangt een uitbundig volkse sfeer

Schepen Karel Kriekemans (CD&V)

centrum

Maar Vurige Vijvers wordt ook doorgetrokken naar het centrum van de stad. “Het stadhuis wordt uitgelicht met een lichtshow, gemaakt door de academie. De horeca maakt aangepaste vurige menu’s en dj’s zullen in verschillende cafés te horen zijn”, zegt Kriekemans. 

Meest gelezen