Radio 2

Nederlandse meester-oplichter aan het werk in streek van Diksmuide

In de streek rond Diksmuide, in West-Vlaanderen is de Nederlandse meester-oplichter Cornelis Roseboom aan het werk geweest.  In een B&B in Alveringem en een hotel in Diksmuide vertrok hij zonder te betalen. De man is ontmaskerd in een houtbedrijf in Houthulst. 

Cornelis Roseboom is berucht in Nederland. Daar wordt hij al sinds de jaren '90 in honderden oplichtingszaken genoemd.  Hij staat er ook geseind, maar is blijkbaar naar ons land gevlucht. Want de man verbleef onlangs in een B&B in Alveringem en tot begin deze week in het PAX Hotel in Diksmuide. In beide logementen is hij vertrokken zonder betalen. 

Roseboom geeft zichzelf uit als Kees en werd ontmaskerd in het houtbedrijf Decruy in Houthulst. Hij is daar een dag aan het werk geweest. Hij zei dat hij elektricien is, maar viel snel door de mand. De man beweerde ook dat hij een huis in Merkem had gekocht, maar ook dat bleek niet te kloppen.

We kregen snel argwaan. Daarom zijn we nagegaan van wie het huis is en waar hij logeerde

Zaakvoerder Frederik Decruy

Roseboom kreeg zijn ontslag bij de firma in Houthulst en is snel vertrokken. Hij is ook niet meer teruggekeerd naar het hotel waar hij verbleef. Hij liet zelfs zijn bagage en medicatie achter. De politie van zone Polder is een onderzoek gestart en de meester-oplichter staat nu ook geseind in België. In Nederland is dat al langer zo.

Meest gelezen