Radio 2

Ook studenten aan universiteit KULAK moeten opnieuw een mondmasker op

Studenten aan de universiteit KULAK in Kortrijk moeten opnieuw verplicht een mondmasker dragen in de lessen. De universiteit wil er zo voor zorgen dat de lessen zoveel mogelijk fysiek kunnen blijven doorgaan.

Tot nu mochten studenten van de KULAK in Kortrijk het mondmasker afdoen als ze op anderhalve meter van elkaar konden zitten. Maar de universiteit verstrengt nu zélf haar regels: in de lessen moeten de studenten weer allemaal een mondmasker op. "We willen dat het academiejaar zo normaal mogelijk verloopt en dat de lessen zoveel mogelijk fysiek kunnen blijven doorgaan", verduidelijkt vice-rector Piet Desmet. 

Nochtans valt  het aantal besmettingen binnen de KULAK voorlopig goed mee. "De maatregel wordt vooral als signaalfunctie ingevoerd. Ik denkt dat de hele maatschappij en bij uitstek onze universiteitsstudenten een voortrekkersfunctie hebben. We moeten onze verantwoordelijkheid opnemen. Het virus is niet weg", zegt Desmet. 

Onze universiteitsstudenten hebben denk ik toch ook een voortrekkersfunctie 

Vice-rector KULAK Piet Desmet

De Hogeschool Howest voerde eerder deze week ook opnieuw een mondmaskerplicht in. Bij Vives moeten de studenten alleen een masker opzetten als ze zich verplaatsen in het gebouw, tijdens de lessen mag het uit. 

Meest gelezen