Lokale Politie Antwerpen

Jongeman (18) slalomt met opgevoerde e-step door voetgangerstunnel: kon sneller dan 60 kilometer per uur

In Antwerpen heeft de politie een jongeman (18) met een opgevoerde step onderschept. Hij was met extreem hoge snelheid door de Sint-Anna-voetgangerstunnel gereden. Daarbij bracht hij ook andere mensen in gevaar. De step bleek sneller dan 60 kilometer per uur te kunnen rijden en werd in beslag genomen. 

Het was een politieagent die in zijn vrije tijd had gezien hoe de jongeman gevaarlijk snel door de voetgangerstunnel reed. Hij verwittigde zijn collega's en op het Frederik Van Eedenplein, op Linkeroever, kon het Orida-fietsteam de stepper onderscheppen. 

"Ongezien"

Toen ze de step controleerden bleek die sneller dan 60 kilometer per uur te kunnen rijden. "We komen tegenwoordig wel al eens vaker steps tegen die opgevoerd zijn", zegt de politie. "Maar dit hadden we toch nog niet gezien." Ondanks deze hoge snelheid was de step niet ingeschreven, niet verzekerd en had de bestuurder geen rijbewijs. Die bleek ook nog eens onder invloed van drugs. 

De step werd in beslag genomen. Voor alle andere overtredingen mag de jongeman enkele boetes verwachten.

Meest gelezen