Opnieuw mondmaskerplicht voor studenten aan KU Leuven: "Eenduidige regeling voor iedereen"

De KU Leuven verstrengt opnieuw de regels over het dragen van een mondmasker. Studenten moeten in alle gebouwen van de universiteit het mondmasker dragen.  De code groen blijft wel onveranderd. De lessen in de auditoria kunnen dus met volledige bezetting blijven doorgaan. 

 "Het coronavirus is overal in onze samenleving aanwezig en daarom passen we de regels over het dragen van een mondmasker aan", zegt rector Luc Sels. "Tot nu mocht het masker af als je in een auditorium op anderhalve meter van mekaar zat. Maar die versoepeling schrappen we nu. De regel is dus eenduidig: als student draag je in alle gebouwen van de KU Leuven een mondmasker", aldus de rector.

Code groen blijft van kracht

"Het goede nieuws is dat we de code groen niet aanpassen", vervolgt de rector. Dat betekent dat alle lessen en practica met volledige bezetting kunnen doorgaan. Als de leerkracht voldoende afstand kan houden van de studenten, mag hij of zij het mondmasker afnemen. Dat praat nu  eenmaal makkelijker. Maar vanaf het ogenblik dat de docent zich tussen de studenten begeeft, moet het mondmasker weer op", vult Sels nog aan.

Personeel

Voor het personeel van de KU Leuven gelden ook aangepaste regels. Zo worden thuiswerk en online vergaderen aangemoedigd. Op de werkplek mag het mondmasker af, net als op vergaderingen waar je genoeg afstand kan houden. Rector Sels licht die regeling toe: "Ons personeel weet namelijk met wie ze vergaderd hebben, wat het opsporen van contacten makkelijker maakt. Maar de studenten weten vaak niet naast wie ze in de aula zaten."

Meest gelezen